National policy of the soviet government on the territory of Nothern Bukovyna and Khotyn region during the first period of sovietization (june 1940 – june 1941)

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Яна Бестанчук

Анотація

У статті розглядається національна політика на новоприєднаних територіях Північної Буковини та Хотинщини. Проаналізовано заходи радянської влади щодо національних меншин, а також реакцію останніх. Основна увага зосереджена на заходах нової влади в контексті політичного, соціально-культурного життя краю. Вказано як позитивні, так і негативні наслідки проведення національної політики.
У статті наголошується, що єврейська спільнота на території Чернівецької області була цілком лояльна до нової влади і не становила загрози останній. Внаслідок домовленостей між радянською та німецькою владою було організовано масове переселення буковинських німців на територію Німеччини. Буковинські поляки не зазнавали масових утисків з боку радянської влади і зуміли зберегти свої національні інтереси в межах радянської влади.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Бестанчук, Я. (2021). National policy of the soviet government on the territory of Nothern Bukovyna and Khotyn region during the first period of sovietization (june 1940 – june 1941). Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, (53), 90–98. вилучено із https://www.hj.chnu.edu.ua/hj/article/view/117
Розділ
Статті
Біографія автора

Яна Бестанчук, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

аспірант кафедри історії України

Схожі статті

<< < 1 2 3 4 > >> 

Ви також можете розпочати розширений пошук схожих статей для цієї статті.