Етно-демографічна характеристика населення Північної Буковини і Хотинщини у міжвоєнний період

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Oleksandr Rusnak
http://orcid.org/0000-0003-2921-3029

Анотація

Стаття присвячена характеристиці етно-демографічної ситуації в Північній Буковині та на Хотинщині у період перебування у складі Румунії. Встановлено, що одним із позитивних наслідків можна вважати поступове збільшення загальної кількості населення досліджуваного регіону на 15,69%.


Поряд із цим сповільненою була урбанізація. Хоч за міжвоєнний період кількість міського населення і збільшилася на 18,29%, проте співвідношення частки сільських і міських жителів суттєво не змінилося. Найвищі показники росту населення спостерігалися у Чернівцях (на 19,9%).


Через відсутність достовірних матеріалів переписів не можливо визначити точний національний склад регіону. Натомість підтверджено те, що серед усіх національностей, що проживали у регіоні, переважаючу більшість складали українці.


Ключові слова: Північна Буковина, Хотинщина, населення, національний склад

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Rusnak, O. (2019). Етно-демографічна характеристика населення Північної Буковини і Хотинщини у міжвоєнний період. Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, (49), 84–92. вилучено із https://www.hj.chnu.edu.ua/hj/article/view/183
Розділ
Статті
Біографія автора

Oleksandr Rusnak, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

к.і.н., асистент кафедри історії України

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >> 

Схожі статті

<< < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >> 

Ви також можете розпочати розширений пошук схожих статей для цієї статті.