Підходи до висвітлення Хотинського повстання 1919 р. у радянській та сучасній українській історіографії - Dubitska, Tetyana (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2019)
У статті досліджується трансформація підходів до трактування Хотинського повстання у радянській та сучасній українській історичній науці. Визначаються характерні риси висвітлення повстання у радянській історіографії 1920 – 1940-х років. Аналізуються зрушення у характеристиці зазначених подій у 1950-х роках. Розкриваються особливості трактування подій січня – лютого 1919 р. у науковому доробку радянських істориків 60 – 80-х років ХХ ст. Простежуються зміни у поглядах на ключові аспекти проблеми у сучасній українській історіографії. Ключові слова: Хотинське повстання, радянська історіографія, сучасна українська історіографія.