«Програма укомуністів» в контексті реалізації секретної справи КДБ «Блок» - Paska, Bohdan (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2019)
У статті проаналізовано хід та результати слідства КДБ щодо виявлення автора самвидавного документа «Програма укомуністів» у рамках реалізації справи групової оперативної розробки «Блок» у 1972 р. На основі матеріалів Галузевого державного архіву Служби безпеки України (ГДА СБУ) виділено використані працівниками КДБ методи отримання інформації про створення вказаного документа від заарештованих українських дисидентів. Ключові слова: «Програма укомуністів», справа «Блок», Василь Рубан, український дисидентський рух, радянський режим, КДБ.