Сільські громади Хотинщини (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Bogachyk, Tamara (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті наголошується, що упродовж ХІХ – початку ХХ ст. Хотинщина була населена переважно сільськими громадами. У багатонаціональних придністрянських волостях, де представники титульної нації становили основу етнічної структури сільських населених пунктів, домінантою аграрного сектору залишалося зернове господарство. Простежено, що наявних сільськогосподарських угідь бракувало кожній північнобессарабській громаді. Показано, що садівництво було одним із важливих джерел існування місцевого населення. Доведено, що найбільша сільська громада регіону – с. Клішківці було типовим сільським населеним пунктом Хотинщини. Ключові слова: Хотинщина, Північна Бессарабія, сільські громади, Клішківці, повіт