Взаємодія української діаспори та державної влади в США щодо відзначення Дня незалежності України 22 січня - Shchyhelska, Halyna (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті розглянуто процес взаємодії української етнічної групи з представниками влади та державними структурами США щодо відзначення на офіційному рівні Дня Незалежності України 22 січня. Проаналізовано форми і методи впливу української діаспори на державні інститути. Серед основних результатів взаємодії відзначається проголошення декларацій про відзначення 22 січня як Дня Незалежності України в 15 штатах та багатьох містах, а також святкування Днів Української Незалежності в конгресі. Ключові слова: 22січня, День незалежності України, українська діаспора, США, взаємодія, конгрес