Календарна реформа єпископа Г. Хомишина і Буковина - Rusnak, Oleksandr (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті проаналізовано основні мотиви здійснення Станиславівським владикою Г. Хомишиним календарної реформи 1916 р. Охарактеризовано ставлення до григоріанського календаря українського греко-католицького населення Буковини. Визначено позиції представників місцевого духовенства і окремих політиків. Ключові слова: Буковина,Григорій Хомишин,греко-католицька церква,календарна реформа