Політичний аспект процесу українізації армії доби Центральної Ради - Chovik, Serhiy (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті розкрито позицію українських політичних партій та організацій часів Центральної Ради щодо формування національних збройних сил. Висвітлено участь політичних сил у процесі українізації військових частин. Проаналізовано вплив націоналізації армії на розвиток революційних подій в Україні. Ключові слова: національна революція,українізація армії,Українська народна партія,Українськасоціал-демократична робітнича партія, М. Міхновський, С. Петлюра, виступ самостійників