Депутатська діяльність Лева Бачинського в австрійському парламенті (1907-1912) - Korolko, Andriy; Paska, Hanna (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2017)
У статті розкрито зміст і напрями депутатської діяльності в австрійському парламенті відомого громадського-політичного діяча Лева Бачинського (1907–1912). Простежено його роль у підготовці звернень до міністерств Австро-Угорської монархії та досліджено участь посла у боротьбі за створення українського університету у м. Львові. Ключові слова: Лев Бачинський, австрійський парламент, Українська радикальна партія, Український парламентський клуб, Український радикальний клуб