Івано-Франківський судовий процес над дисидентом Валентином Морозом - Paska, Bohdan (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2017)
У статті проаналізовано причини, хід і результати слідства та суду над українським дисидентом Валентином Морозом у 1970 р. На основі раніше засекречених матеріалів архівів КДБ досліджено заходи радянського режиму щодо організації судової розправи над одним із найбільш активних учасників українського національного руху. Простежено поведінку В. Мороза під час проведення слідчих дій та кампанію на його захист у середовищі дисидентства. Ключові слова: Валентин Мороз, український дисидентський рух, радянський режим, В’ячеслав Чорновіл, правозахист, Івано-Франківський обласний суд