Червнева реставрація 1930 р. в Румунії у висвітленні газети “Universul” - Piddubnyi, Ihor (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2017)
В умовах економічної кризи в Румунії відбулося зміщення короляМігая та зведення на трон його батька Кароля, раніше позбавленого права на отримання престолу. Вирішальним став період з 6 по 13 червня 1930 р. Процес вважався рядом політичних діячів порушенням конституції та супроводжувався політичною кризою, наслідки якої ліквідовувалися впродовж кількох місяців. При цьому зміна влади була визнана країнами-союзницями Румунії і прийнята відповідним чином. Ключові слова:Румунія, “червнева реставрація”, політична криза 1930 р., Кароль ІІ, Ю.Маніу, Великий воєвода Алба Юлі