Дитяча праця в Англії в добу промислової революції (медичний аспект) - Макарова, Олена (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2020)
У статті охарактеризовано використання дитячої праці під час промислової революції в Англії та жахливі умови життя й праці дітей, задіяних у промисловому виробництві. Проаналізовано медичні наслідки безжальної експлуатації дітей на фабриках і шахтах, а також їх вплив на прийняття перших фабричних законів, які регулювали тривалість робочого дня, умови праці тощо.