Медико-санітарна служба північної частини Буковини після Першої світової війни (1918-1928 рр.) - Гучко, Оксана; Кузик, Фрозіна (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2023)
У статті мова йде про основні тенденції відновлення та розвитку медико-санітарної служби на території північної частини Буковини у перше повоєнне десятиріччя (1918-1928 рр.), висвітлюються деякі аспекти санітарно-епідемічного стану населення краю. Звертається увага на те, що важкі матеріальні та побутові умови проживання, низький рівень санітарної культури викликали часті хвороби серед місцевого населення, що нерідко призводило до епідемій різних інфекційних захворювань і відповідно зростання смертності серед буковинців. Вказується, що найбільш поширеною і доступною для жителів краю залишалася народна медицина. Наводяться статистичні дані про епідемічні хвороби, вакцинації, чисельність медичних працівників та ін.