Газета «Радянська Буковина» як джерело до вивчення Голодомору 1946-1947 років у Чернівецькій області - Рубанець, Микола (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2021)
У статті вивчається питання щодо висвітлення газетою «Радянська Буковина» у 1946-1947 роках трагічних подій у краї, зокрема Голодомору. Висвітлюється її роль як друкованого інформаційного органу обласного комітету Комуністичної партії у втіленні політики радянського режиму. З цією метою проаналізовано та узагальнено опубліковані тогочасні матеріали. На їхній основі здійснено спробу відобразити суспільно-політичний та соціально-економічний стан у краї, діяльність влади, становище населення, масштаби та наслідки трагедії. Також вивчається питання використання радянською владою голодомору для проведення колективізації у Чернівецькій області.