Михайло Рудницький та боротьба проти «школи Грушевського» у Львові - Чедолума, Ілля (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2021)
У статті досліджується роль та місце постаті Михайла Рудницького в контексті радянської кампанії, спрямованої проти «школи Грушевського» у Львові. Проаналізовано мету цієї кампанії, її етапи, висвітлено специфіку та контекст повоєнного Львова другої половини 1940-х – початку 1950-х рр. Звертається увага на роль практик соціального дисциплінування української інтелігенції в радянську добу. Висвітлено роль головних дійових осіб на локальному та республіканському рівнях.