Організація та діяльність санітарних пунктів Українського Червоного Хреста у військовій окрузі УПА «Заграва» (друга половина 1943 р.) - Zhyvyuk, Andriy; Aleksiychuk, Larysa (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2019)
У публікації розглянуто організацію та діяльність у другій половині 1943 р. медико-санітарних підрозділів Української повстанської армії – санітарних пунктів військової округи «Заграва». Аналіз вказаного процесу здійснено на основі директивних вказівок командирів підрозділів УПА, шефів медичної служби цих підрозділів, комендантів Українського Червоного Хреста (накази, звернення, регуляміни, рекомендації) та звітів керівників і завідуючих санітарними пунктами, тексти яких вміщені у документальному додатку. Ключові слова: Українська повстанська армія, військоваа округа «Заграва», Український Червоний Хрест, санітарний пункт.