Сучасні форми збереження та популяризації народних промислів (на прикладі Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини) - Melnychuk, Halyna (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2019)
Стаття присвячена Косівському музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини, який справедливо вважають центром культурного надбання гуцулів. Розглянуто роботу музейників з молоддю; проведення майстер-класів, метою яких є популяризація народних промислів. З’ясовано, що музей здійснює важливу місію щодо збирання, збереження й пізнання пам’яток народного мистецтва; значну роль у справі пропагування місцевих промислів та ремесел відіграють виставки, що їх проводять в рамках різноманітних акцій. Констатовано, що інформативно-навчальна робота є важливим напрямом діяльності музею та сприяє популяризації народного мистецтва серед різних соціальних груп. Ключові слова: Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини, промисли і ремесла, народні майстри, мистці, збереження, популяризація, декоративно-прикладне мистецтво, виставки, матеріальна і духовна спадщина.