Роки творчого зростання О.В. Добржанського - Botushanskyi, Vasyl (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2019)
У статті розкрито життєвий шлях та головні віхи наукової діяльності відомого українського історика, доктора історичних наук, професора, декана факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Олександра Володимировича Добржанського. Проаналізовано його науковий доробок, який нараховує понад 240 наукових статей та 9 монографій, які стосуються актуальних проблем української історії. А також наголошується, що О.В. Добржанський є знаним організатором історичної науки у західному регіоні України. Ключові слова: Олександр Володимирович Добржанський, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, наукові публікації