Участь Лева Бачинського у діяльності міжпартійної ради (1921‒1923 рр.) - Paska, Hanna (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті проаналізовано основні напрями діяльності Л. Бачинського у Міжпартійній раді. Простежено його роль у підготовці звернень до Ради Послів країн Антанти з вимогами негайного визнання самостійності Східної Галичини. Висвітлено ставлення Л. Бачинського до окупаційної політики Другої Речі Посполитої в українському питанні та рішення про передачу «східних кресів» до складу Польської держави. Ключові слова: Лев Бачинський, Міжпартійна рада, міжпартійний з’їзд, польські вибори, Українська радикальна партія, Друга Річ Посполита