Система управління та економічні заходи австро-угорських властей на окупованій Хотинщині у 1918 р. - Dubitska, Tetyana (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У статті досліджуються особливості окупаційної політики австро-угорських властей на території Хотинщини в управлінській та економічній сферах. Висвітлюються причини і обставини зайняття повіту австрійськими військами. Розкривається налагодження системи контролю над окупованою територією. Звертається увага на здійснення заходів у сфері продовольчої політики та вирішення земельного питання. Ключові слова: Хотинщина, австро-угорська окупація, Генеральне Командування, реквізиція