Корпоративність української інтелігенції: традиції вшанування - Byba, Eugen (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2018)
У дослідженні, здійснено спробу охарактеризувати та систематизувати основні заходи по увіковіченню пам’яті Т. Шевченка серед представників української інтелігенції. Подається загальна характеристика процесу становлення традиції святкування Шевченкових роковин як форми корпоративності української інтелігенції. Розглядаючи різні форми заходів вшанування пам’яті Т. Шевченка, подається їх опис та вплив як на українську інтелігенцію, так і українське суспільство. Ключові слова: інтелігенція,Т.Шевченко, Шевченківські роковини, традиції інтелігенції, зібрання інтелектуалів