Діяльність читальні і філії товариства «Просвіта» у м. Снятин наприкінці XIX – на початку XX ст. - Королько, Андрій (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2020)
У статті досліджується діяльність читальні і філії товариства «Просвіта» у м. Снятин наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Проаналізовано статути «Просвіти» щодо організації діяльності філій і читалень культурно-просвітницького товариства. Охарактеризовано діяльність читальні та простежено форми роботи філії «Просвіти» у м. Снятин. Звертається увага на участь у роботі філії товариства відомого українського письменника та громадського діяча Василя Стефаника.