Музично-хорове товариство «Снятинський Боян» на початку ХХ ст.: становлення і практична діяльність - Королько, Андрій (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2020)
У статті висвітлено діяльність музично-хорового товариства «Боян» в м. Снятині на початку ХХ ст. Охарактеризовано статут «Снятинського Бояна», показано практичну діяльність культурно-мистецького осередку у досліджуваний період, простежено репертуар концертної діяльності музичного гуртка. Автор відзначає, що «Снятинський Боян» є першою українською професійною музично-хоровою організацією на території краю. Його члени вели інтенсивну діяльність у сфері музичної освіти, пропаганди української музики, знайомили громадськість міста зі світовими шедеврами музичного мистецтва, залучали до хорового співу широкі верстви населення, проводили різноманітні благодійні заходи, влаштовували ювілейні концерти, присвячені діяльності провідних діячів українського мистецтва й літератури.