Політичні події та соціальне життя Буковини у 1919 році - Піддубний, Ігор (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2020)
Перший повоєнний рік для Буковини став часом повернення до мирного життя та вирішення цілого ряду проблем. Так, в межах організації адміністрування краєм виникли проблеми у підході до управління між двома міністрами делегатами, що мало результатом тривалий конфлікт. Складними були питання взаємин влади та населення, яке висувало певні претензії до користування майном. Нерідкими були прояви антисемітизму у діях місцевих мешканців. Проблема полягала і в організації та проведенні виборів до парламенту, які відбулися тільки наприкінці року. У статті зазначається, що Проявом невдоволення існуючою у війську ситуацією став виступ солдатів 113-го піхотного полку у Чернівцях, який доволі оперативно було придушено військовими підрозділами. Відновлення діяльності політичних організацій та загалом політичного життя в краї відбувалося в умовах стану облоги, що робило можливим здобуття успіху окремими політичними групами. Все ж у 1919 р. були вжиті заходи для зміцнення позицій нової влади і вибрані методи їх реалізації.