"Рухається світлом" (лат. a lumine motus) – прилад для визначення сторін горизонту й часу: Рецензія на книгу: Микола Ільків. Портативний сонячний годинник із Хотинської фортеці: Атрибуція, особливості використання, просторово-часовий контекст. Чернівці: Технодрук, 2019. 208 с. - Яценюк, Фадей (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, 2022)
Рецензія на книгу: Микола Ільків. Портативний сонячний годинник із Хотинської фортеці: Атрибуція, особливості використання, просторово-часовий контекст. Чернівці: Технодрук, 2019. 208 с.