Діяльність Католицької церкви на міжнародній арені: позиція Папи Бенедикта XVI

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Ivan Danyliuk
http://orcid.org/0000-0002-4313-2746

Анотація

У статі аналізується дипломатична діяльність Католицької церкви на міжнародній арені у поглядах Папи Бенедикта XVI1.


У дослідженні коротко подано специфіку діяльності Католицької церкви та Святого Престолу на міжнародній арені, зроблено аналіз взаємозв’язку Католицької церкви та Святого Престолу, яке обумовлюється фактичним злиттям правових порядків назв інституцій. Охарактеризовано місію, яку бачить Церква у своїй діяльності на міжнародній арені.


Основний акцент у статті робиться на погляди Папи Бенедикта XVI, щодо міжнародної діяльності Католицької церкви та Святого Престолу. Проаналізовано основні думки Папи щодо міжнародної діяльності Католицької церкви та Святого Престолу, а також пропозиції Бенедикта XVI до міжнародного співтовариства.


Розглянуто критику Бенедиктом XVI структур ООН та подано його пропозиції щодо необхідності реформування ООН і формування «справжнього світового політичного авторитету».


Також у статті розглянуто питання, які актуалізовував Папа Бенедикт XVІ на міжнародній арені, а саме: захист прав та свобод людини і держави, захист релігійної свободи, відповідальність за захист, питання миру, проблема біженців.


Ключові слова: Католицька церква, Святий Престол, Ватикан, дипломатія, міжнародні відносини

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Danyliuk, I. (2018). Діяльність Католицької церкви на міжнародній арені: позиція Папи Бенедикта XVI. Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія, (47), 128–135. вилучено із https://www.hj.chnu.edu.ua/hj/article/view/206
Розділ
Статті
Біографія автора

Ivan Danyliuk, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Aспірант